magnusvbg

Magnus Persson

Member | Last logged in at

Hmmm....

Blev också intresserad av hur långt den verkligen går nu efter att ha läst tidigare inlägg då det blir en längre sträcka till jobbet på måndag. Drog ut nu igen med en gång för att testa efter att batteriet var fulladdat (2h anslutet till laddaren).

Direkt när jag satte igång den så började den blinka men jag har alltid trott att så skall det vara innan jag läste tidigare inlägg om detta och sedan manualen. Det verkar som att det blåa ljusskenet blinkar med långa signaler i början för att mer övergå i kortare signaler tills batteriet är helt slut. Så här har jag uppfattat att det skall vara men det var ju fel.

Det var tolv grader kallt ute den här gången och jag var ute i 42 minuter och kom 10,5km innan den gav upp och jag fick ringa för hämtning. Det var mest flack mark att åka på med endast 1 lång backe upp och ner. Topphastighet var 20,1km/h med en snittfart runt 15km/h pga. många stopp för trafik.

Besviken att den inte gör utlovade 25km/h då det är vad elcykeln får göra innan lagen säger stopp. 

Det skall ju bli varmare i morgon så om tid finnes så prövar vi en till runda med bara flack mark och rakt spår och uppvisar den samma resultat så kanske något är fel.

Allt är mätt med en garmin 910xt och appen endomondo som visar i stort sett samma resultat.

Tack till tidigare inlägg som upplyste om detta med hastighet och blinkande ljus. 

Vardagen med SBU´n

Det var väl bara en tidsfråga innan polisen stannade en på vägen till jobbet då det är rätt mörkt på morgonen och troligen ser rätt skumt ut när man kommer farande fram på en enhjuling, men jag hade ju lampa både bak och fram så det var bara att åka vidare. Det gick ju inte så fort och jag syntes ju tydligt och jag går faktiskt med den över alla övergångsställen oavsett om det kommer någon eller inte bara för att det känns bäst så.

Jag använder vanligtvis en elcykel till jobbet i normala fall och det tar cirka 20 till 25 minuter dem 9km jag har till jobbet och nu när man känner sig säkrare med SBU´n tar det cirka 30 till 35 minuter. Jag tror inte att jag kan få ner den tiden utan att tumma på säkerheten något och det är inget jag kommer försöka. Den har ju inga bromsar så korsningar och oförväntade hinder tar ju längre tid att passera då man måste planera körningen på ett annat sätt och då man inte är bombsäker på att vägen är utan hålor och bulor så får man ju ta det lite försiktigt.

Men det helt fantastiska med SBU´n är ju när man i mitt fall skall ta tåget och bussen, förr har jag alltid fått gå till stationen för att jag inte vill ställa cykeln där. Nu kör jag hela vägen upp på avsatsen och går på tåget med SBU´n. Sedan åker jag vidare på SBU´n till buss stationen den korta bit där är för att åka vidare med buss och sedan så tar jag SBU´n mot slutmålet som tidigare har tagit 15 minuter att gå och nu tar under 5 minuter att åka, sparar totalt 20 minuter ungefär. 

Nu skall man ju inte jämföra äpplen och päron då en cykel har sina uppenbara fördelar men i vissa fall som ovan så är en cykel inte möjlig utan att det kostar väldigt mycket extra för att ta den med.

Kvaliten på SBU´n känns bättre och bättre ju mer man åker på den, jag har fått skruva åt skruvarna som sitter under sadeln två gånger nu men det är allt, annars har jag bara laddat den och torkat av den lite. 

Det hade varit fint om man istället för stödhjulen som finns till den om det hade funnits ett par ben under fotstöden istället så man kan ställa den upprätt för sig själv och därmed kunna låsa den vid valfritt objekt (om det också hade funnits en låsbygel).

Ibland så har jag haft en ganska tung ryggsäck med matvaror och annat på mig när jag har åkt men jag upplever faktiskt inga större problem med det, det har inte påverkat åkningen något nämnvärt. 

Jag har testat att åka över dem flesta hinder såsom järnvägsövergångar och liknande och det går fint så länge som man gör det långsamt och sitter upprätt och avslappnat. Tricket är väl att ta hinder långsamt, iallafall i mitt fall.

Till dem som finner det svårt att finna balansen att åka rakt fram så kan man pröva att först sätta sig på den och sedan promenera med den och försöka ta längre och längre steg, en kompis gjorde på detta sätt en längre sträcka (ett par kilometer typ) tills han slutligen kunde åka med båda fötter på fotstöden. Tricket är nog att inte ha för bråttom och tro att man kan skall kunna åka direkt. Jag själv gör fortfarande fel ibland och lutar mig i kurvorna när jag vill svänga istället för att vrida höften, har klarat mig hittills men det har varit nära ett par gånger.

Önskar bara att batteriet höll längre och att det typ piper till när det är några kilometer kvar innan det är slut, det där med lampan tycker jag fungerar sådär. Sedan hade det ju inte gjort något om den var lättare, skulle man inte kunna tillverka den i något lättare material som kolfiber eller liknande som det tillverkas cyklar i nuförtiden, men det kanske är för klent.

Första kraschen med SBUV3

Ja då har det skett, första rejäla kraschen. Det var meningen att jag skulle få skjuts hem men det var så fint väder att jag valde att åka hem på SBUV3,Jag var väl trött efter jobbet och tappade koncentrationen och lutade mig framåt lite väl mycket och så när jag skulle bromsa så försökte jag bara skjuta rumpan bakåt istället för att räta på mig och luta mig bakåt som man skall.

Så vad som hände istället var ju att när jag sköt rumpan bakåt så åkte överkroppen ju automatiskt neråt och det gick fortarare med resultat att jag åkte rakt ut i ett buskage. Som tur var så klarade jag mig med lite riv och blåmärken. SBUV3 klarade sig mycket bättre än mig. 

Utformningen på den är ju smart då själva underdelen aldrig går i backen vid en krasch, även om man skulle köra rakt in i något så känns den ju tillräckligt stabil för att klara det.

Jag fick dock stanna på vägen och köpa plåster, då hade det varit väldigt bra om det hade suttit en bygel eller något på SBUV3 så man hade haft möjlighet att låsa den under tiden man handlade. Den är ju "rock solid" så man borde väl kunna svetsa fast en bygel i fronten på den som man kan använda för att låsa fast den.

Nu är den ju inte så betungande att gå runt med om man bara skall göra något snabbt sådär men iallafall, det hade varit bra om man hade kunnat låsa den och även om man på något sätt hade haft möjlighet att låsa fast sadelstolpen.

Ett par mil redan...

Gick och hämtade ut paketet med SBU V3 på torsdags kvällen efter jobbet och satte den på laddning direkt. Monteringen var ju absolut inga problem och det var ju även med en kortare sadelstolpe som provades, men den större fick det bli. Hann inte med att åka något då det var tidig morgon som gällde för mig.

Så på morgonen lade jag den i bilen och for till jobbet extra tidigt och började öva på lagret innan någon annan hade kommit. Det tog mig väl ungefär 10 minuter innan jag kände att jag kunde åka rakt fram på ett stabilt sätt. Sedan vid frukosten så tog jag en kort sväng men då skulle givetivs alla kollegor prova också så det blev inte så mycket åka. Först så provade en kollega som har cyklat enhjuling tidigare och han bara åkte iväg som om han inte har gjort något annat. Han tyckte den var sjukt enkel att åka på och frågade direkt om specifikationerna på den och trodde till först inte på mig tills jag visade han 1hjul.se.

 På lunchen var det dags igen och då fick alla prova och det märktes tydligt att vissa bara kan det där och behöver inte så mycket övning innan dem bara åker iväg. Men alla hade roligt och man fick en viss känsla för den även om man bara "gick" med den i några minuter. Det som är lurigt är väl om man inte tar det försiktigt i början och kommer iväg för snabbt och måste sätta ner fötterna för att inte ramla så är fotfästena lite vassa, det visade sig på en del hälar.

Gick upp på lördagen tidigt då det var bra väder och tanken var att ta en långtur för att se hur länge den klarade sig på en laddning. Började på en förplanerad rutt men det visade sig vara lättare sagt en gjort, jag blev stoppad hela tiden av fotgängare och cyklister som hade tusen frågor. Det var kanske inte den smartaste rutten att åka på strandpromenaden där alla morgonpigga motionärer och pensionärer håller till. Kommentarerna haglade från "det där ser ju livsfarligt ut" till "det där är ju fusk" och "är du inte rädd att batterierna tar slut, då får du ju gå hem".

Efter den där sista kommentaren vände jag hemåt då jag var väldigt långt borta från stan. Visst tog batterierna slut innan jag hann hem men den "stannade" precis som det stod att den skulle göra och det var absolut ingen fara. Jag fick gå den sista kilometern hem men det var inga problem då SBU´n rullar på väldigt lätt. Tog en lite längre tur hem så ingen skulle se mig leda SBU´n, kunde ju blivit pinsamt.

I morse så gick jag upp och tog SBU´n ner till stan för att äta frukost, det är en del kullersten och ojämn asfalt på grund av taskiga vägreparationer men jag måste säga att SBU´n hanterade det mycket bättre än förväntat. Det blev inte alls så skumpigt som jag trodde det skulle bli. Den tar inte alls så mycket plats och den står väldigt stabilt när man lutar den mot något så att ta med den in på cafet var verkligen inga problem.

Vädret var lite ostadigt så istället för att ta en tur till gymmet för att se om den fick plats i skåpet så blev det raka vägen hem. Missade regnet med 30 sekunder, lite tur skall man ha. Ursäkta romanen.

Fantastiskt!

Kan inte bärga mig, det här kommer bli fantastiskt roligt. Som någon redan påtalat så hoppas jag vädret blir fantastiskt och inte regn som det var i morse. Hoppas nu bara den klarar hela sträckan till jobbet och inte batterierna tar slut tidigare på grund av det lite kallare vädret nu. Värmeslingor i sadeln fanns väl inte, kanske kommer i nästa version av SBU V3.