Ett par mil redan...

Gick och hämtade ut paketet med SBU V3 på torsdags kvällen efter jobbet och satte den på laddning direkt. Monteringen var ju absolut inga problem och det var ju även med en kortare sadelstolpe som provades, men den större fick det bli. Hann inte med att åka något då det var tidig morgon som gällde för mig.

Så på morgonen lade jag den i bilen och for till jobbet extra tidigt och började öva på lagret innan någon annan hade kommit. Det tog mig väl ungefär 10 minuter innan jag kände att jag kunde åka rakt fram på ett stabilt sätt. Sedan vid frukosten så tog jag en kort sväng men då skulle givetivs alla kollegor prova också så det blev inte så mycket åka. Först så provade en kollega som har cyklat enhjuling tidigare och han bara åkte iväg som om han inte har gjort något annat. Han tyckte den var sjukt enkel att åka på och frågade direkt om specifikationerna på den och trodde till först inte på mig tills jag visade han 1hjul.se.

 På lunchen var det dags igen och då fick alla prova och det märktes tydligt att vissa bara kan det där och behöver inte så mycket övning innan dem bara åker iväg. Men alla hade roligt och man fick en viss känsla för den även om man bara "gick" med den i några minuter. Det som är lurigt är väl om man inte tar det försiktigt i början och kommer iväg för snabbt och måste sätta ner fötterna för att inte ramla så är fotfästena lite vassa, det visade sig på en del hälar.

Gick upp på lördagen tidigt då det var bra väder och tanken var att ta en långtur för att se hur länge den klarade sig på en laddning. Började på en förplanerad rutt men det visade sig vara lättare sagt en gjort, jag blev stoppad hela tiden av fotgängare och cyklister som hade tusen frågor. Det var kanske inte den smartaste rutten att åka på strandpromenaden där alla morgonpigga motionärer och pensionärer håller till. Kommentarerna haglade från "det där ser ju livsfarligt ut" till "det där är ju fusk" och "är du inte rädd att batterierna tar slut, då får du ju gå hem".

Efter den där sista kommentaren vände jag hemåt då jag var väldigt långt borta från stan. Visst tog batterierna slut innan jag hann hem men den "stannade" precis som det stod att den skulle göra och det var absolut ingen fara. Jag fick gå den sista kilometern hem men det var inga problem då SBU´n rullar på väldigt lätt. Tog en lite längre tur hem så ingen skulle se mig leda SBU´n, kunde ju blivit pinsamt.

I morse så gick jag upp och tog SBU´n ner till stan för att äta frukost, det är en del kullersten och ojämn asfalt på grund av taskiga vägreparationer men jag måste säga att SBU´n hanterade det mycket bättre än förväntat. Det blev inte alls så skumpigt som jag trodde det skulle bli. Den tar inte alls så mycket plats och den står väldigt stabilt när man lutar den mot något så att ta med den in på cafet var verkligen inga problem.

Vädret var lite ostadigt så istället för att ta en tur till gymmet för att se om den fick plats i skåpet så blev det raka vägen hem. Missade regnet med 30 sekunder, lite tur skall man ha. Ursäkta romanen.