idawikstrm

Ida Wikström

Member | Last logged in at

Jag börjar misstänka...

Spinner vidare på gårdagens inlägg: 

Sedan första början har jag känt mig lite dum i huvudet som inte ser någon tydlig skillnad på batteriindikatorns beteende när batteriet är fulladdat och när batteriet är tomt. Läste instruktionsboken nu (igen!) och ser att det står att den, normalt sett, ska "display a solid LED". Det är något jag inte har sett här, den här SBUn har bara uppvisat ett trögt blinkande, något som kanske hellre känns igen under kapitlet för "Low battery mode"... 

Så nu misstänker jag att det är något lite galet med mitt batteri, då jag inte heller når de utlovade 12-16 km/1-2 h åkning.

Någon annan som känner igen det här?

Lite mätningar!

Kört batteriet tomt igen. Håller 35 minuter (uppdelat på två åktillfällen den här gången) och på det kommer jag ca 8 km. Ser att specen på 1hjul.com säger:

"Distans    12 – 16km" 
"Åkning i stad: ca. 2 timmar – Fullfart: hela tiden: ca. 1 timme"

35 minuter/ 8 km känns lite för begränsat.

Har också provat mäta hastighet ett par gånger på mina åkningar, såhär ser det ut:

Som mest når jag 20,5 km/h momentant. 1hjul.se säger "Maxhastighet: 25kmh". Däremot säger focusdesigns.com "Top Speed 12.5mph (20kph)". 

Jag mäter hastigheten med Runkeeper i mobiltelefonen, vet inte hur exakt mina mätningar kan anses vara. Har inte heller mätat så mycket att jag kan påstå att jag har säker statistik på åklängd/tid/hastighet. Hur går det för er andra? Någon som når 1 timma? 12-16 km? Eller 25 km/h? Är det kanske mitt batteri som är slött? 

...och när jag ändå är igång med jämförelser mot specifikation, så säger min våg att den väger 13 kg, inte 12,2  :)

Det blev en ganska lång promenad....

Trots över 100 mm regn i veckan har jag åkt enhjuling både till träning och till jobbet en gång. Ganska facinerade lagkamrater och arbetskompisar! Provkörning i korridoren på jobbet blev det förstås också. Tycker att de klarade sig ganska bra med tanke på att man inte riktigt vågar släppa på någon hastighet i en smal korridor. 

Idag begav jag mig ut på en lite längre tur. Överslagsräknde ganska optimistiskt att strömmen tidigare under veckan hållit i nästan en timma, uppdelat på några olika körningar. Nu hann jag "bara" köra ca 40 minuter, nästan 9 km innan batteriet var tomt. Och då var jag fortfarande 5 km hemifrån. Skyll mig själv för min optimism! 

Nu när jag kört rätt långt på landsväg, så känner jag ibland att jag gärna åker och lutar mig framåt för att försöka få den att gå lite snabbare. Men i övrigt åker jag rätt avslappnat, har slutat flaxa med armarna också. På väg hem idag mötte jag motvinden. Kallt! Bara att sätta armarna i kors och fortsätta åka, klarar balansen ändå.

Med nyladdat batteri och mer erfarenhet i sadeln klarar jag de backar jag inte klarade förra helgen.

Slut ström igen!

Sådär, då var batteriet tomt igen. Dagens observationer:

- Jag blir bättre och bättre på att köra, men hanterar den inte så bra som jag skulle önska. Tycker det är lite spännande att köra bland folk fortfarande.

- Det blev idag uppenbart att den saknar något: stänkskärm! De höstblöta vägarna såg till att tvättmaskinen var det enda alternativet för mina kläder vid hemkomst. Blöt upp över hela ryggen!

- SBU:n har svårt att orka hela vägen uppför lite längre uppförsbackar. Tillslut går det så långsamt att jag inte klarar att hålla balansen.

(- Som flera redan påpekat: fotstöden har en helt obegriplig design. Man lär sig snabbt att undvika dem, men det känns ändå omotiverat tanklöst i konstruktionen) 

Första testkörningen gjord!

Hämtade ut paketet på fredag kväll och monterade ihop enhjulingen. Inga problem!

Laddade den under lördagen och passade på att få dyngstryk i en fotbollsmatch under tiden. Hem och trösta mig med att provköra lite SBU, tänkte jag. Börjar med lite motgång dock: däcket är totaltomt vid leverans och ventilen har åkt in i fälgen. Svårt att pumpa då. Helt omöjligt faktiskt. Misshandlar ventilen lite med en polygrip under mina försök att dra ut den (jag ser ju på extraslangen att ventilen är lång och krökt egentligen) Ventilen visar sig vara väldigt tjurig och åker in igen direkt jag fått ut den det minsta. Skam den som ger sig! Jag skruvar loss hjulet, häver av däcket, kommer åt slangen och kan trycka ut ventilen helt och hållet genom hålet istället, så som den ska vara. Bara att pumpa då! (Det här verkar vara en rätt schysst konstruktion, lätt att byta slang, och jag är inte ett dugg orolig att något ska gå sönder).

Vid det här laget var det alldeles mörkt ute men jag kände att det var dags för en provtur ändå. De första försöken/turerna var jag helt otroligt dålig. Då kändes det nästan helt orimligt att det skulle gå att lära sig det här. Kanske ska tillägga att jag inte provat något som är i närheten av detta tidigare. Men inlärningskurvan visar sig vara hyfsad, efter 20 minuters träning kan jag i alla fall åka rakt fram. Nåja.

Ska träna mer idag, i dagsljus dessutom!

Svårpupmat!

Så spännande!

Det här ska bli väldigt intressant! Testkörning av SBU V3. Hoppas nu att det vackra vädret håller i sig (och att snön håller sig borta ett tag till), så kommer det här att bli ett riktigt nöje!