Första testkörningen gjord!

Hämtade ut paketet på fredag kväll och monterade ihop enhjulingen. Inga problem!

Laddade den under lördagen och passade på att få dyngstryk i en fotbollsmatch under tiden. Hem och trösta mig med att provköra lite SBU, tänkte jag. Börjar med lite motgång dock: däcket är totaltomt vid leverans och ventilen har åkt in i fälgen. Svårt att pumpa då. Helt omöjligt faktiskt. Misshandlar ventilen lite med en polygrip under mina försök att dra ut den (jag ser ju på extraslangen att ventilen är lång och krökt egentligen) Ventilen visar sig vara väldigt tjurig och åker in igen direkt jag fått ut den det minsta. Skam den som ger sig! Jag skruvar loss hjulet, häver av däcket, kommer åt slangen och kan trycka ut ventilen helt och hållet genom hålet istället, så som den ska vara. Bara att pumpa då! (Det här verkar vara en rätt schysst konstruktion, lätt att byta slang, och jag är inte ett dugg orolig att något ska gå sönder).

Vid det här laget var det alldeles mörkt ute men jag kände att det var dags för en provtur ändå. De första försöken/turerna var jag helt otroligt dålig. Då kändes det nästan helt orimligt att det skulle gå att lära sig det här. Kanske ska tillägga att jag inte provat något som är i närheten av detta tidigare. Men inlärningskurvan visar sig vara hyfsad, efter 20 minuters träning kan jag i alla fall åka rakt fram. Nåja.

Ska träna mer idag, i dagsljus dessutom!

Svårpupmat!