annettearvidsson

Annette Arvidsson

Member | Last logged in at

Mysåkning:-)

Har varit ute och mysåkt en stund och filmat slalomåkning, men videoprogrammet vill inte vara med så det får bli en bild istället. Hur som helst är det lätt att köra slalom och svänga.

...vad ska jag testa nu? Försökte växla mellan att åka framlänges och baklänges, men den verkar inte gilla det...den kanske tror att jag håller på att ramla..? Det får kanske bli baklängesåkning som är nästa steg?

Användningsområden?

Under testperiodens första veckor har jag åkt i stort sett varje dag. För det mesta leker jag och testar vad som går att göra och det är de klart roligaste (och farligaste) stunderna jag och enhjulingen haft tillsammans hittills.

Vid ett flertal tillfällen har jag också använt den till jobbet eller träningen och till det känns den inte optimal. Varför?

-Trafikfarlig eftersom det inte går att tvärbromsa vid en oförutsedd situation.

-Svårt att ha med sig mycket saker. Ryggsäcken lägger sig på sadeln och gör cykel mycket svårare att köra.

-Vid dålig sikt/mörker är det lätt att missa ojämnheter i underlaget och tappa balansen.

-Kallt, eftersom man sitter relativt stilla.

-Tung att bära uppför trappor och liknande.

Praktiskt!

Kände mig lite lat idag när jag åkte enhjuling till SATS för att träna...hur som helst måste jag säga att det är praktisk med uppfällbara fotstöd som gör den liten och nätt att låsa in i skåpet. Instämmer i och för sig i andra testares önskan om ev låsbygel eller liknande för att faktiskt våga låsa fast den i cykelstället eftersom man inte alltid har möjligheten att ta med sig den in.

Det går fort:-D

Efter den långa väntetiden första kvällen gick jag ut och provade i mörkret-trots att det stod i användarhandboken att man inte skulle det för att det kunde vara farligt! Busigt!? Jag kunde inte vänta längre.

Ok. hur gick det då? Satte på den och fällde ut fotstöden för att börja "gå" med ett ben nere som de visade på videon. Efter ett par tre steg tröttnade jag och tog jag upp fötterna och åkte iväg. Inlärningstid=30sek :-) Kaxigt? Nej, jag har bra balans och har cyklat vanlig enhjuling sedan jag var liten så det är nog inte så konstigt.

Nu har det blivit 2 ganska långa turer och folk lägger märke till en och undrar nog vad det är. Fort går det också:-)

Hittills har jag testat asfaltsväg, grusväg och gräs. Asfalt fungerar såklart mycket bra. Motorn är kraftig och orkar bra i uppförsbackar när jag lutar mig framåt tillräckligt. Grusvägar som är hyfsat nedtrampade funkar också bra. Däcket är såpass kraftigt och brett att det rullar på bra trots alla stenar. Gräs går Ok, men det känns som om motorn tycker att det är jobbigt.

Hittills känns det kul:-) men ganska kallt eftersom jag inte behöver röra mig speciellt mycket:-s Efter en halvtimme är man ganska öm i rumpan och lite halvstel i kroppen eftersom man sitter så still. Någotsom inte känns helt bra är själva fotstöden, men jag vet inte riktigt hur de skulle kunna bli bättre och fortfarande fällas in...får klura lite på det.

Hade ingen som kunde ta kort idag så solen fick hjälpa till :-)

 

Äntligen!!!

Så kom min SBU V3 äntligen:-) Paketet kändes stort och tungt på min pakethållare på vägen hem, men nu är den på plats hemma hos mig. Det var lätt att förstå hur den skulle monteras och det gick också riktigt snabbt.

Cykeln måste laddas upp extra länge första gången så just nu känner jag mig som ett barn som öppnat julklappen och som måste vänta i 4 timmar innan det får börja leka:-s

paketöppningLaddning

Hurraaa!!!

Jag blev överlycklig när jag fick veta att jag är en av de som ska få testa el-enhjulingen SBU V3 och hoppas att jag blir lika glad när den levereras i nästa vecka. Längtar:-)