SBU2 - Cykel eller fotgängar eller.. skateboard?!

Efter att ha provat SBUn på torsdagskvällen var jag taggad att köra till jobbet på fredagen. Tyvärr hände nåt längs vägen, vad förstår jag fortfarande inte riktigt. Helt plötsligt klev jag två-tre steg framåt och sadeln föll ner i marken. Det kändes som den bara dog. Aja ingen skada skedd tänkte jag, jag stod ju på benen. Tyvärr tänkte inte SBUn det, då den var helt stendöd. Bara till att traska en kilometer hem igen då och byta ut den mot en tvåhjuling utan motor. Tyvärr var nåt fel på SBUn och den gick inte ens att rulla, så det blev till att bära, i den stunden kändes den tyvärr inte så lätt.. Hur som helst så är den nu utbytt mot en ny som fungerar fint!

Så på det igen och idag tog jag mig alla 4 km till jobbet utan missöden. Det tog ju något längre tid än med vanliga cykeln. Jag vågar inte riktigt köra på i nedförsbackar och över gupp och håligheter i asfalten.
Jag funderade dock över om det räknas som en cykel och man därmed ska köra på cykelbanan och måste ha reflexer och plinga, eller om man räknas som fotgängare..?
Lite blickar som hänger kvar längre än normal får man ju. Men bäst var ju när jag skulle köra förbi säkerhetsvakterna på jobbet. 
*Vad är det där?
-En elektrisk enhjuling.
*Räknas det som en cykel?
-Jag vet faktiskt inte riktigt. Jag ville inte försöka ta den genom "vändsnurran". [Där man måste gå igenom om man GÅR in] (Helt inne i mitt tänk om jag är cyklist eller fotgängare)
*Ja, för man får ju inte ta in skateboards och sånt på området.
-Hehe, ja men då är det en cykel. =)

Ja, SBUn är ju trots allt rätt lik en skateboard...typ.. =P

Det var ju en del kollegor som undrade vad det var för nåt och helt plötsligt var det 5 st som testade cykeln i en trång korridor. De var väldigt glada och imponerade över leksaken, trots krockar med väggar, bord och kylskåp.
Vissa har ju lättare än andra att förstå hur SBUn fungerar och implementera det, men det känns ändå som alla fixar det rätt snabbt när jag säger till dem att ha kvar ena foten i backen hela tiden och bara luta sig framåt. 

Jag håller med om att fotstöden är knepiga, det kände jag direkt. Även om jag bara slagit i dem två gånger så räcker det, ont gör det. Och kollegorna lyckades också slå i dem. Dock tycker jag det största felet med dem är när man åker. Det är nåt med vinkeln på dem som jag inte gillar, jag vill nästan ha de lite framåtlutade, även om jag logiskt inser att det vore dumt. De måste vara fasta iaf om man vill styra cykeln med dem.